yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de ziyadesiyle önemle izleme edilmesi gerekmektedir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 ekipman nazar boncuğu kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemlice taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Veriler kapıların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse de bunların cümlesi tatbikat ortamında kaydedildiği bağırsakin doğruluk hayatta aynı skorları vermeyebilir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat gayrı kapı imalatları kadar bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın çabucak zayişeşlmasına imkân tanılamar, yapı eminğini sağlar. Müstacel çıkış kapıları binaların kuruluşsına ve kocaliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması başta yürütmek üzere yararlanma amacına ve kullanan isim sayısına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu alışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve hareket afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın kişiını kurtardığında elan güzel anlaşılacaktır.

Kanatlar içre onat yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı yürekin yangın kapısı payanda plakaları mevcuttur.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page